Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Az MST hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Magyar Stroke Társaság XI. Kongresszusa Nyíregyházán 2013. szeptember 05 – 07 között kerül megrendezésre
  2013.02.13.
  Tisztelt Kollégák!

  A szervezők és a rendezők nevében is szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt Nyíregyházára.
  Népegészségügyi szempontból a neurológia legjelentősebb területe a stroke, ami nem csak a neurológusok, hanem számos társszakma érdeklődésére is számíthat. Az elmúlt néhány évben a diagnosztikus lehetőségek, az új terápiák minden korábbinál gyorsabb fejlődését tapasztalhatjuk. Ez a gyakorló klinikusok, de az alapkutatásokat végző szakemberek számára is új kihívásokat jelent, és ezzel együtt új dilemmákat szül. Így érthető, hogy a Magyar Stroke Társaság kétévente megrendezésre kerülő konferenciáját mindig nagy érdeklődés előzi meg.
  A korábbi alkalmak is kitűnő lehetőséget teremtettek a különböző területeken dolgozó szakemberek találkozására, baráti eszmecserékre, olykor éles vitákra. Ha nem is sikerült mindig tökéletes megoldásokat találni, mindenki azzal a jóleső érzéssel tért haza, hogy hasznos 3 napot tudhat maga mögött, sikerült átfogó képet kapni a legújabb eredményekről, biztató tendenciákról.

  Most is a gyakorlat szempontjából legfontosabb területekre igyekszünk hangsúlyozottan koncentrálni, így az acut ellátásra, a thrombolysisre, a prevencióra, a rehabilitációra, a késői szövődményekre. A korábbiaknál nagyobb hangsúlyt kívánunk fektetni a praehospitalis ellátásra, az alapellátást, a mentőszolgálatot és a sürgősségi ellátást érintő kérdésekre. Fontos megbeszélni a betegágy mellett naponta felmerülő dilemmákat, mint az anticoagulans terápia, az oedema csökkentés szerepe az acut ellátásban, a változatlanul forrongó területnek tekinthető érrekonstrukció versus angioplastica ellentétpár. Foglalkoznunk kell a ritka stroke syndromákkal, ritka aetiológiákkal, a venás keingés zavaraival, határterületi kérdésekkel, mint a kritikus állapotban lévő betegek agyi vérellátása vagy a post stroke epilepsia. Nem maradhat ki a programból az alapkutatás sem, elsősorban a genetikai vizsgálatok eredményeire kívánunk koncentrálni.

  A hagyományoknak megfelelően lehetőséget kapnak a
  bemutatkozásra a betegszervezetek. Külön szekcióban számolhat be eredményeiről a Magyar Neurosonologiai Társaság és a Közép-Kelet Európai Stroke Társaság. Megrendezésre kerül a korábban is sikeres Thrombolysis tanfolyam.

  A reményeink szerint gazdag programra várjuk a neurológusok mellett az alapellátásban, a sürgősségi ellátásban dolgozókat, rehabilitációs, idegsebész, érsebész, neuroradiológus, intervenciós radiológus szakembereket és minden más érdeklődőt. Igyekszünk megfelelni az elvárásoknak, tradícióknak. Bár teljességre törekedni lehetetlen, szeretnénk minél több területet érinteni az alapellátástól a rehabilitációig.

  A szervezők és a rendezők minden érdeklődőt szeretettel várnak Nyíregyházán.
  TOVÁBBI RÉSZLETEK, felhívás előadás- és poszter-összefoglalók beküldésére >>

  Dr. Diószeghy Péter
  a szervezőbizottság elnöke

  Dr. Bereczki Dániel
  a Magyar Stroke Társaság elnöke

Vissza