Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Az MST hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Neurosonológiai licenc vizsga 5 évente esedékes meghosszabbításához szükséges szintentartó tanfolyam (Budapest, 2019.04.13.)
  2019.01.25.

  Tisztelt Kollégák!

   

  A neurosonológiai licence vizsga 5 évente szükséges meghosszabbítása 2019-től esedékes.

  A Magyar Neuroszonológiai Társaság vezetésének kezdeményezésére egyeztettünk a négy egyetem neuroszonológiai licence képzését koordináló vezetővel (Bereczki Dániel, Oláh László, Szapáry László, Kincses Tamás).

  Az egyeztetéseken az a konszenzus született, hogy a neuroszonológiai szakmai grémiumok az emelt szintű továbbképző tanfolyamon való részvételt elegendőnek tartják a licence megújításához.

  Mivel az ESZTI illetékese a licence vizsga rendelet megalkotása során nem határozott a licence meghosszabbítás feltételeiről, ezért a grémium vezetőknek lehetősége volt mérlegelésre. A licencek 2019-es meghosszabbítását követően azonban a Magyar Neuroszonológiai Társaság kezdeményezi, hogy egy előre tudható követelményrendszer legyen a feltétele a licence 2019-en túli meghosszabbításának, a szakorvosi működési engedélyek meghosszabbítási követelményeihez hasonlóan. Ezt terveink szerint még az idén nyilvánosságra fogjuk hozni, hogy a licence vizsgák birtokosainak legyen ideje a következő öt évben a követelményeket teljesíteni. Ez a követelményrendszer természetesen nehézségében és fajsúlyosságában nem lesz a (szak)licence vizsga követelményekhez mérhető.

   

  Ennek teljesítésére a Magyar Neuroszonológiai Társaság emelt szintű tanfolyamot szervez 2019. április 13-án szombaton 10 és 15 óra között a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinika tantermében (1083 Budapest, Balassa u. 6.).

   

  A tanfolyam tesztvizsgával zárul.

   

  A rendezvény részvételi díja 9.500 Ft, a Magyar Neuroszonológiai Társaság tagjainak 7.500 Ft, melyet a Magyar Neuroszonológiai Társaság számlájára átutalással lehet befizetni. Számlaszám: 10900011-00000013-13050009

  A Magyar Stroke Társaság és a Magyar Neuroszonológiai Társaság azon tagjainak részvételére, akik 2018 novemberében nem tudtak részt venni, feltétlenül számítunk. A tanfolyam után a Magyar Neuroszonológiai Társaság valószínűleg megtartja éves rendes közgyűlését is, mely tisztújító közgyűlés is lesz, mivel a vezetőség mandátuma 2019 szeptemberében, még a Stroke Kongresszus előtt lejár.

   

  Dr. Németh László a Magyar Neuroszonológiai Társaság elnöke

  Jelentkezési lap

  Program

   

Vissza