Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

A MST legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Neurosonológiai licenc vizsga 5 évente esedékes meghosszabbításához szükséges szintentartó tanfolyam (Budapest, 2019.04.13.)
  2019.01.25.
  Tisztelt Kollégák!

  A neurosonológiai licence vizsga 5 évente szükséges meghosszabbítása 2019-től esedékes. A Magyar Neuroszonológiai Társaság vezetésének kezdeményezésére egyeztettünk a négy egyetem neuroszonológiai licence képzését koordináló vezetővel (Bereczki Dániel, Oláh László, Szapáry László, Kincses Tamás). Az egyeztetéseken az a konszenzus született, hogy a neuroszonológiai szakmai grémiumok az emelt szintű továbbképző tanfolyamon való részvételt elegendőnek tartják a licence megújításához. Mivel az ESZTI illetékese a licence vizsga rendelet megalkotása során nem határozott a licence meghosszabbítás feltételeiről, ezért a grémium vezetőknek lehetősége volt mérlegelésre. A licencek 2019-es meghosszabbítását követően azonban a Magyar Neuroszonológiai Társaság kezdeményezi, hogy egy előre tudható követelményrendszer legyen a feltétele a licence 2019-en túli meghosszabbításának, a szakorvosi működési engedélyek meghosszabbítási követelményeihez hasonlóan. Ezt terveink szerint még az idén nyilvánosságra fogjuk hozni, hogy a licence vizsgák birtokosainak legyen ideje a következő öt évben a követelményeket teljesíteni. Ez a követelményrendszer természetesen nehézségében és fajsúlyosságában nem lesz a (szak)licence vizsga követelményekhez mérhető.
  Ennek teljesítésére a Magyar Neuroszonológiai Társaság emelt szintű tanfolyamot szervez 2019. április 13-án szombaton 10 és 15 óra között a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinika tantermében (1083 Budapest, Balassa u. 6.).
  A tanfolyam tesztvizsgával zárul.

  A rendezvény részvételi díja 9.500 Ft, a Magyar Neuroszonológiai Társaság tagjainak 7.500 Ft, melyet a Magyar Neuroszonológiai Társaság számlájára átutalással lehet befizetni.
  Számlaszám: 10900011-00000013-13050009

  A Magyar Stroke Társaság és a Magyar Neuroszonológiai Társaság azon tagjainak részvételére, akik 2018 novemberében nem tudtak részt venni, feltétlenül számítunk.

  A tanfolyam után a Magyar Neuroszonológiai Társaság valószínűleg megtartja éves rendes közgyűlését is, mely tisztújító közgyűlés is lesz, mivel a vezetőség mandátuma 2019 szeptemberében, még a Stroke Kongresszus előtt lejár.

  Dr. Németh László
  a Magyar Neuroszonológiai Társaság elnöke

  Jelentkezési lap >>
  Program >>


Vissza