Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

"Legyőzzük a bénultságot" alapítvány

Alapítvány az agyvérzések, agyi keringészavarok kutatására és gyógyítására

Az Alapítvány céljai és felhívása

Az agyi keringési zavarok évente 16-18 000 ember halálát okozzák Magyarországon, a betegség gyakoriságát tekintve a világon második helyen állunk. Háromszor-négyszer gyakoribb az agyi keringési zavarok által okozot halálozás Magyarországon, mint a fejlettebb egészségügyi rendszerű országokban. Több tízezer ember bénul meg, válik tartós nyomorékká agyi keringési zavarok következtében, ez a szám háromszor-négyszer nagyobb, mint a fejlett országokban. Az agyi keringési zavar világszerte a leggyakoribb oka a tartós ápolást igénylő korlátozottságnak, nagy terhet róva a betegek mellett a családokra és a társadalomra is.

A fejlett anyagi és egészségügyi színvonalú országok példája bizonyítja, hogy az esetek jelentős részében megelőzhető, ill. gyógyítható lenne a nagyon gyakran megbénulással járó állapot. A népbetegségnek tekinthető agyi érbetegségek, keringészavarok, agyvérzések megelőzése, gyógyítása és kutatása, valamint az ezzel kapcsolatos ismeretterjesztés anyagi feltételeinek segítése érdekében született meg a Debreceni Egyetem Orvostudományi Kar Idegklinika székhelyű ALAPÍTVÁNY AZ AGYI KERINGÉSZAVAROK KUTATÁSÁRA ÉS GYÓGYÍTÁSÁRA.

Az Alapítvány céljai

 • A legfejlettebb vizsgáló eljárások, gyógyszeres és műtéti kezelések lehetőségeinek megteremtése
 • Kutatások, tudományos rendezvények szervezése, kiadványok készítése, együttműködés nemzetközi kutatócsoportokkal
 • Bekapcsolódás a hazai felsőoktatásba és a postgraduális képzésbe
 • Egyéb, a céljai megvalósításához szükséges feladatok ellátása.

Az Alapítvány gazdálkodása

A működés folyamatosságának biztosítására az Alapítvány törzsvagyont képez. Vállalkozást folytathat, ha az összhangban áll az Alapítvány céljaival. Az Alapítvány vagyonának felhasználásáról az Alapító Okirat rendelkezései, valamint a Kuratórium által elfogadott feltételekkel a Kuratórium dönt.

Az Alapítvány nyitott céljainak megvalósításában tehát számítunk bel- és külföldi állampolgárok, vállalatok, jogi személyek, szervezetek és közösségek támogatására.

Az Alapítvány 1996- 2002 közötti tevékenysége

Az Alapítvány sok más tevékenysége mellett 32 kárpátaljai, erdélyi, szerb, német, holland és japán orvos, illetve orvostanhallgató továbbképzéséhez, valamint tudományos munkájának támogatásához járult hozzá a Debreceni Egyetem Orvostudományi Karán, valamint segített a Neurológiai Klinika műszereinek korszerűsítésében.

Az Alapítvány elérhetősége és adatai

 • "Legyőzzük a bénultságot" Alapítvány
 • Cím:
  4032 Debrecen, Móricz Zsigmond körút 22.
 • Adószám: 19128719-1-09
 • Számlavezető bank: OTP és Ker. Bank Rt.
 • Hajdú-Bihar megyei Igazgatóság
 • Debrecen, Hatvan u. 2/4.
 • Forintszámla szám: 11738008-20700795